Bereiding
- Kneed van het meel, water en de helft van de olijfolie een deeg. Voeg eventueel nog wat water of meel toe als het deeg te droog of zacht is.
-
Dek de kom af en laat het deeg minimaal 30 minuten rusten.
-
Maak van het deeg 1 bolletje per persoon. Rol de bolletjes dun uit op een met meel bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat.
-
Verwarm een pan en bak de wraps in een paar minuten aan beide zijden gaar. Neem de wraps uit de pan.
-
Schil de gember en rasp fijn.
- Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes.
- Pel de knoflook en pers uit.
-
Meng de gember met de knoflook en schep dit met het citroensap en wat peper door de tofu.
- Pel de ui en snijd klein.
- Was de groente. Snijd de helft van de wortel in dunne reepjes, de broccoli in stukjes en de komkommer in blokjes.
-
Rasp de rest van de wortel grof.
- Was de bieslook en snijd klein.
-
Maak een salade van de geraspte wortel, komkommer, bieslook en azijn en zet dit apart.
-
Verwarm de rest van de olie en roerbak hierin de tofu lichtbruin. Voeg de wortelreepjes, ui en broccoli toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
-
Bak de pijnboompitten op het laatst mee. Breng op smaak met peper.
- Verwarm de wraps in een droge pan. Strooi de kaas over de wraps en verdeel het tofu-groentemengsel erover.
-
Vouw de wraps dicht. Serveer de salade erbij.
Variaties
Weinig tijd? Gebruik kant-en-klare volkoren wraps.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Gember:
Schil gember, snijd in plakjes of rasp fijn. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.