Bereiding
- Pers de sinaasappel uit.
-
Snijd het vanillestokje in de lengte open.
-
Breng het sinaasappelsap met het vanillestokje en wat kaneel aan de kook.
-
Was de rozijnen en laat ze 5 minuten in het sinaasappelsap trekken.
-
Was de pruimen, halveer ze en snijd de pit eruit.
-
Warm de pruimen 1 minuut mee in het sap.
-
Schraap de zwarte pitjes uit het vanillestokje en roer het door het sap. Verwijder het vanillestokje.
-
Laat het geheel afkoelen.
-
Verdeel het pruimenmengsel over 2 glazen coupes en schep de yoghurt erop.
Ingrediënten over?
Yoghurt :
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Een lekker en snel ontbijt: yoghurt met muesli, appel en rozijnen.