Menu
Zoek

Zuurgoed met komkommer en ui

Dit frisse en knapperige zuurgoed is een klassiek bijgerecht in de Surinaamse keuken. Het is eenvoudig te maken en geeft je maaltijd een heerlijke, lichtzure smaak.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • voorgerecht, tussendoor
  • 185 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • ½ rode ui
  • 40 ml azijn
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 kruidnagel
  • 125 ml water

Bereiding

  1. Was de komkommer en snijd in plakken.
  2. Pel de ui en snijd in ringen.
  3. Doe de komkommer en ui in een afsluitbare pot of bakje.
  4. Voeg de azijn, suiker, kruidnagel en het water toe.
  5. Sluit de pot en schud zodat alles goed mengt en de suiker oplost.
  6. Zet de pot in de koelkast en laat minimaal een paar uur intrekken.

Extra informatie

Dit recept is in samenwerking met Jennifer Jessica van ‘Surinaams koken met Jen’ geschreven.

Variaties

Ook lekker op brood.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Schijf van Vijf Dit recept voldoet niet volledig aan de Schijf van Vijf-criteria. Lees meer.
Duurzaam eten Komkommer heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 185 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 42 gram
Waarvan suikers 42 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 1 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.