
Ingrediënten voor 4 porties
- 40 gram (glutenvrije) havermout
- 260 gram kikkererwten (blik, uitlekgewicht)
- 50 ml olijfolie
- ½ theelepel zout
- vloeibare margarine om in te vetten
- 350 gram aardperen
- 1 eetlepel olie
- 3 takjes verse oregano
- 3 eieren
- 300 gram halfvolle Griekse yoghurt
- 100 gram kaas 30+ (geraspt)
- peper
Materialen
Staafmixer/keukenmachine, quichevorm (doorsnede 28 cm)
Bereiding
- Maal de havermout fijn tot meel.
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
- Maal de kikkererwten, olijfolie, het havermeel en zout tot een glad deeg in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Verwarm de oven voor op 200 °C graden.
- Vet de quichevorm met de margarine in en verdeel daarin het deeg. Gebruik 2/3 voor de bodem en 1/3 voor de rand. Druk goed aan.
- Bak de quichebodem 15 minuten in de oven.
- Was de aardperen en snijd harde stukjes van de schil weg.
- Snijd de groente in gelijke plakken en meng met de olie.
- Was de oregano en snijd klein.
- Klop de eieren los, voeg de yoghurt, kaas en wat peper toe. Voeg 2/3 van de oregano toe.
- Haal de quichebodem uit de oven. Schenk het eimengsel erin en leg daarop de plakken aardpeer dakpansgewijs in een cirkel.
- Bak de quiche op 225 °C graden in 15-20 minuten gaar en lichtbruin.
- Garneer met de rest van de oregano en snijd in punten.
Variatie
Gebruik pastinaak in plaats van aardpeer. Ook lekker met gedroogde oregano of andere kruiden, zoals tijm of dragon.
sluiten