Menu
Zoek
Home
Schijf van Vijf
Recepten
Afvallen
Zwanger en kind
Duurzaam eten
Veilig eten
Professionals
Onderwijs
Eetomgevingen
Webshop
Pers
Over ons
Gezonde voeding en voedingsstoffen
Aandoeningen
Afvallen en gewicht
Zwangerschap en baby
Kinderen en jongeren
Eten kopen en keurmerken
Veilig eten en E-nummers
Koken en bewaren
Vragen aan het Voedingscentrum
Vraag en antwoord
Eten kopen en keurmerken
Wil jij iets weten over keurmerken op de verpakking van eten? Of heb je een vraag over het etiket? Bekijk hier onze vragen én antwoorden op veelgestelde vragen.
Is het duurzamer om vlees te vervangen door vis?
Wat is duurzamer: groente van de boer of bij de supermarkt?
Is duurzaam eten duurder?
Hoe duurzaam is kaas?
Zijn appels en peren een duurzame keuze?
In welke producten zit veel zout?
Welk conserveringsmiddel zit er in lang houdbare 'verse' sap?
Mag 'verse' vis eerst ingevroren zijn geweest?
Wat is er toegevoegd aan verse melk die lang houdbaar is?
Kun je voorgesneden groenten in een bolstaand zakje nog eten?
Betekent een deuk in een blik dat je de groenten erin niet meer kunt eten?
Heeft vis met een MSC-keurmerk een beter leven gehad?
Zijn alle keurmerken door de wet goedgekeurd?
Is een product met keurmerk altijd duurder?
Is sojadrink beter voor het milieu dan koemelk?
Zijn biologische eieren gezonder dan scharreleieren?
Betekent 'vers' dat een product kort tevoren is gemaakt?
Zijn ambachtelijke producten gemaakt door een vakman?
Is plastic waarin groente is verpakt onnodig milieuvervuilend?
Wordt er water toegevoegd aan kip?
Geeft bewerkt eten meer milieubelasting dan onbewerkt eten?
Hoe herken je verse vis?
Hoe kan ik duurzaam groente en fruit kiezen?
Hoe herken ik glutenvrije producten?
Wat zijn scharrelkippen en scharreleieren?
Wat is Nutri-Score?
Moet ik een noodpakket met eten en drinken in huis hebben?
Elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten
Aanmelden
Dit verzoek niet meer tonen
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom?
Lees onze uitleg
.
sluit