Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

De ingrediëntenchecker: hulpmiddel in de 'Kies Ik Gezond?'-app

Mag je geen gluten of noten? Of wil je letten op toegevoegd suiker of palmolie? Voor iedereen die op een ingrediënt moet of wilt letten heeft het Voedingscentrum een uniek hulpmiddel: de ingrediëntenchecker. Je scant een product in de ‘Kies Ik Gezond?’-app en ziet meteen of het ingrediënt erin zit of niet.

We willen met de ingrediëntenchecker iedereen helpen die ergens op moet of wilt letten. Daarom kun je kiezen uit honderden verschillende ingrediënten en allergenen. In één oogopslag zie je of het ingrediënt in een product zit. Je hoeft niet meer het hele etiket uit te pluizen. Dit maakt het veel makkelijker om producten te vinden die je kunt nemen.

De ‘Kies Ik Gezond?’-app is de eerste app in Nederland met een ingrediëntenchecker die producten checkt over de verschillende supermarkten heen.

Rekening houden met allergie en intolerantie

Heb je een allergie of intolerantie waar je rekening mee moet houden? Je selecteert eenvoudig dat je wilt letten op gluten, melk, noten, vis of een andere allergeen. Ook producten met het glutenvrij-keurmerk ‘Crossed Grain’ zijn herkenbaar in de app.

Product scannen met de ingrediëntenchecker: zie gelijk of het product geschikt is voor jou

Verborgen ingrediënten

Soms is een ingrediënt moeilijk te herkennen. Ook daar helpt de ingrediëntenchecker. Neem bijvoorbeeld suiker. Op het etiket kan dit ook staan als bijvoorbeeld maltose, trehalose, melasse of agaveconcentraat. Kies je om te letten op toegevoegd suiker, dan is suiker voortaan makkelijk te herkennen.

Letten op alles wat voor jou belangrijk is

Er zijn natuurlijk meer redenen om op een ingrediënt te willen letten. Denk aan palmolie vanwege het milieu. Of alcohol vanwege je gezondheid of zwangerschap. Ook als je iets niet lust kun je de checker gebruiken. Met deze app koop je nooit meer per ongeluk iets met je ongewenste ingrediënt.

Bekijk en download

Bekijk eerst nog de korte video op YouTube of download de app direct gratis in de App Store of Google Play.

Meer weten?

Bekijk de pagina over de 'Kies Ik Gezond?'-app