Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Eten kopen

Je staat op het punt om boodschappen te doen. Hoe ga jij te werk als je eten gaat kopen? Maak je een boodschappenlijstje? En als je in de winkel bent, lees je dan het etiket voordat je kiest welk product je wilt?
Lees hier waar je allemaal op kunt letten als je boodschappen gaat doen. Begin met het checken van je voorraad en maak een boodschappenlijstje.

Eten kopen in 3 stappen

1. Planning maken en je voorraad checken

Een boodschappenlijstje helpt je om goed te plannen en minder eten te verspillen. Bekijk voordat je een lijstje maakt je huidige voorraad: wat ligt er nog in de koelkast, vriezer en de voorraadkast? Wat wil je eten en wie eten er mee? Maar ook: welke recepten of gerechten wil je maken en wat heb je daarvoor nodig? Lees onze 5 tips voor het perfecte boodschappenlijstje

2. Slim je winkelwagentje vullen

Als je in de supermarkt bent, probeer je dan aan je lijstje te houden. Zo voorkom je dat je later onnodig eten weg moet gooien. De aanbiedingen lijken misschien wel interessant, maar vraag jezelf af of je alles ook op gaat maken voor de houdbaarheidsdatum. Bekijk hoe je bewust boodschappen doet.

3. Etiket lezen

Het etiket bevat zoveel interessante informatie dat het extra aandacht verdient. Zo staan er bijvoorbeeld keurmerken op voor gezondheid, dierenwelzijn of fairtrade die je kunnen helpen om bewuster te kiezen. Check hoe het etiket helpt in de winkel

Ben je klaar met eten kopen? Ga dan naar de pagina 'Eten bereiden' om de keukengeheimen rondom gezond, veilig en duurzaam koken te ontdekken.