Met het voorkomen van voedselverspilling valt winst te behalen voor het milieu én je portemonnee. Door beter om te gaan met je eten kun je jaarlijks per persoon gemiddeld €120,- besparen, dat is zo'n 34 kilo goed eten. Deze persmap geeft een beeld van de onderzoeken en activiteiten van het
Voedingscentrum tegen voedselverspilling.
Consumentenonderzoeken voedselverspilling:
2023
De nieuwste onderzoeken naar voedselverspilling in huishoudens (2022) worden binnenkort bekend gemaakt.
2021
2020
2019
Deze 3 onderzoeken zijn uitgevoerd:
2018
'Het bewaren waard', onderzoek naar voedselverspilling onder jonge gezinnen, 2018 - door MWM2/Voedingscentrum (of bekijk de samenvattende infographic)
2016
Hoe #verspillingsvrij ben jij?
In het tegengaan van voedselverspilling maken we samen het verschil. Daarom is het Voedingscentrum aangesloten bij Samen Tegen Voedselverspilling. Namens deze stichting zijn we verantwoordelijk voor de communicatie voor consumenten.
Verspillingsvrije Week
Verbouwen, verwerken, vervoeren, koelen en opwarmen. We stoppen veel energie in ons eten. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Die boodschap deelt de stichting Samen Tegen Voedselverspilling tijdens de Verspillingsvrije Week. Samen met vele partners motiveren ze Nederlanders om verspillingsvrij te kopen, koken en bewaren (tijdens de Week en ook gedurende het hele jaar). Doe je ook mee?