Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Flesvoeding geven

Of je nou de fles of de borst geeft: je kindje heeft evenveel voeding nodig. Het enige verschil is dat je bij flesvoeding precies ziet hoeveel hij of zij krijgt. Hoe vaak je baby wil drinken, hangt niet af van borst- of flesvoeding, maar van zijn of haar behoeftes.

Op deze pagina beantwoorden we verschillende vragen over het geven van een flesje:

Flesvoeding of kunstvoeding is een goed alternatief als je geen borstvoeding (meer) kunt of wilt geven.

Huilen: honger of iets anders?

Soms is het lastig om als ouder te weten waarom je baby huilt. Wat als je baby erg veel huilt, of als je een huilbaby hebt? Of als hij darmkrampjes heeft? Als baby's honger hebben kun je dat zien aan bepaalde signalen die ze geven, bijvoorbeeld smakken. Zo herken je de signalen die je baby geeft.

Stuwing

Als je geen borstvoeding kunt of wilt geven, krijg je er in je kraamweek toch mee te maken: je krijgt stuwing. De kraamverzorgende en de verloskundige zullen je helpen hier zo min mogelijk last van te hebben.

Van borst naar fles?

Geef je borstvoeding en denk je erover om (gedeeltelijk) over te stappen op kunstvoeding omdat het niet lekker loopt? Vraag jezelf af of er iets is dat je kunt doen om het makkelijker te maken. Het kan helpen om hulp in te schakelen. Een lactatiekundige kan je tips geven om de borstvoeding beter te laten verlopen. Vind een lactatiekundige bij jou in de buurt op website van NVL Borstvoeding.