Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Doorlopende leerlijn

Voor de ontwikkeling van leermiddelen bieden wij een doorlopende leerlijn. Waar kunnen wij jou mee helpen?

Ontwikkelen lesmaterialen

De doorlopende leerlijn geeft inzicht in te ontwikkelen kennis, houding en vaardigheden op het vlak van gezond en duurzaam eten voor 4-18 jarigen. Onder andere ontwikkelaars van leermiddelen kunnen dit document gebruiken. In de leerlijn staan typeringen per leeftijdsgroep die horen bij de thema’s: voeding en gezondheid, voedselkwaliteit, consumentenaspecten van voeding en eten klaarmaken. Beleving van voedsel en culturele diversiteit zijn belangrijke uitgangspunten. De lesmaterialen van het Voedingscentrum of waar het Voedingscentrum aan meewerkt, zijn gebaseerd op deze leerlijn.

Bekijk de doorlopende leerlijn (pdf).

Leerplankader Voeding

Op basis van de doorlopende leerlijn heeft SLO samen met het Voedingscentrum het leerplankader Voeding (pdf) ontwikkeld. Dit leerplankader biedt uitkomst voor ontwikkelaars van leermiddelen en scholen bij het vormgeven van programma's en leerplannen over voeding. Het biedt handvatten om voedseleducatie structureel te behandelen tijdens de verschillende leeftijdsfases van een kind.

In het leerplankader staat per leeftijdsgroep aangegeven over welke kennis zij moeten beschikken als het gaat om gezonde en duurzame voeding. Door de inhoud zo veel mogelijk te laten aansluiten op het leerplankader Voeding zorg je voor leermiddelen die inhoudelijk aansluiten op de landelijke kerndoelen.

SLO heeft ook leerplankaders op andere thema's.

Wij helpen graag

Wil je dat wij meedenken over de inhoud van je materialen? Of wil je dat we je inhoud checken op juistheid? Stuur een mail naar professionals@voedingscentrum.nl of bel maandag tussen 13.00 en 17.00 of donderdag tussen 10.00 en 13.00 naar 070-306 88 10. Wij staan voor je klaar!