Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Voortgezet onderwijs

Wil jij aandacht besteden aan voeding in de les? Jong geleerd is oud gedaan! Op deze pagina vind je onze lesmaterialen en ideeën om in het voortgezet onderwijs met goed eten aan de slag te gaan.
Jongeren op het voortgezet onderwijs leren over gezond eten. Deze tips en adviezen vertellen hoe je dat aan kunt pakken als docent.

Weet wat je eet

Met het lespakket Weet wat je eet van het Voedingscentrum leren jongeren alles over gezond, veilig en duurzaam eten. Het gaat om 10 online lessen. Ideaal dus, want je kunt het ook op afstand geven. En het lespakket is ook nog eens helemaal gratis!

Al meer dan duizend scholen zijn aan de slag gegaan met Weet wat je eet. En daar zijn we blij mee. Want niet ieder kind krijgt kennis over voeding mee vanuit huis. Terwijl deze kennis jongeren helpt bij het ontwikkelen van een gezonde relatie met voeding.

In deze instructievideo zie je hoe je aan de slag gaat met Weet wat je eet.

Lees meer over Weet wat je eet en andere lespakketten

Aandacht voor voedseleducatie

School is dé plek om kinderen bewust te maken van gezond en duurzaam voedsel. Toch zit voedseleducatie niet standaard in de lesprogramma’s. Docent Chantal vertelt in deze video dat het heel belangrijk is om hier aandacht aan te besteden.

Laat zien dat je gezond bezig bent op school!

Vind je lesgeven over voeding belangrijk en besteed je jaarlijks aandacht aan voedseleducatie? Door een lespakket te gebruiken of door aandacht te besteden aan voeding aansluitend op bestaande lesstof bijvoorbeeld? Dat is een gezonde actie die je mag laten zien! Vraag daarvoor gratis het Collectiebord van de Gezonde Schoolkantine en het Opstapjespakket aan. Wij helpen scholen vervolgens graag op weg naar de gezondere schoolkantine en de bijbehorende Schoolkantine Schaal. Lees meer over de Gezonde Schoolkantine.