Bespreek met je collega’s welke momenten in het jaar geschikt zijn om extra aandacht te geven aan voeding. Denk aan projectweken en themadagen, zoals sportdagen, Eid el-fitr, Kerst en Pasen. Mogelijk zijn hieraan educatieve activiteiten te koppelen, zoals koken of lessen over voeding. Bekijk ook welke thema's die jullie behandelen kunnen worden gelinkt aan voedseleducatie. Bijvoorbeeld de start van het nieuwe jaar, de seizoenen, afval en verspilling.
Tips voor deze stap:
- Kijk of je kunt aansluiten bij bestaande activiteiten over voeding die worden georganiseerd zoals (kantine)challenges, hacketons of de Verspillingsvrije Week.
- Kijk of je ook de verbinding kunt maken met het thuisfront, bijvoorbeeld door samen te koken met of voor ouders en door recepten te delen.
Ervaring van een docent: |
"We besteden aandacht aan voedselverspilling, bijvoorbeeld bij het Kerstdiner. De leerlingen nemen zelf het eten mee voor het diner. We bespreken vooraf in de mentorles hoeveel eten er gemaakt moet worden en waarom het belangrijk is dat er niet te veel eten is." |
sluiten