Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Koken op school

Ga je koken op de basisschool of middelbare school? Op deze pagina vind je veel tips en inspiratie om gezond, duurzaam en veilig te koken in de klas. Ook bieden we veel gezonde en lekkere recepten. Kinderen en jongeren die onder de juiste begeleiding koken en leren over voedsel, weten meer over voedsel en hebben meer zelfvertrouwen in de eigen kookvaardigheden. Een kookles op school is dus een mooie kans!
Afbeelding bij teaser 'Gezond, duurzaam en veilig koken'

Gezond, duurzaam en veilig koken

We geven tips hoe je gezond en duurzaam kunt integreren in het koken. Ook geven we informatie over veiligheid en hygiƫne in de keuken.
Afbeelding bij teaser 'De basis van het koken'

De basis van het koken

Bekijk samen met je leerlingen de basiselementen van het koken. Denk aan snijtechnieken, bereidingswijzen en veelgebruikte kooktermen.
Afbeelding bij teaser 'Lesmaterialen voor koken op school'

Lesmaterialen voor koken op school

Wil je koken via een lesprogramma? Er zijn verschillende lesmaterialen waarin koken is opgenomen. Kijk wat bij jou en je school past.
Afbeelding bij teaser 'Aan de slag: receptinspiratie'

Aan de slag: receptinspiratie

We bieden een flink aantal recepten die je kunt maken met je leerlingen. Van broodbeleg en wraps tot recepten voor Koningsdag of Pasen.
Afbeelding bij teaser 'Praktische tips voor koken op school'

Praktische tips voor koken op school

Wat is een handige lesopzet als je gaat koken met leerlingen? En waaraan kun je denken bij het voorbereiden? Bekijk de handige tips.

Bijdrage voor koken op school

Wist je dat je als basisschool of middelbare school een bijdrage kunt ontvangen voor koken op school? Je kunt hiervoor een aanvraag doen bij het programma Jong Leren Eten (JLE). Lees meer over deze stimuleringsbijdrage.

Simpele kookvideo's

Ben je op zoek naar video's die stap voor stap een recept laten zien en daarbij extra aandacht hebben voor de kooktechnieken en bereidingswijzen? Laat je leerlingen dan meekoken met onze Maryam! Bekijk de hele playlist.

Meer handige pagina's en materialen

Op onze site vind je nog meer pagina's en materialen rond koken met kinderen en jongeren. Deze pagina's zijn niet specifiek gericht op het basisonderwijs of voortgezet onderwijs, maar kunnen wel van pas komen bij het koken op school.