Bedrijfsrestaurants van de overheid voldoen aan het MVI-criterium Overheidsniveau Gezonde Catering. Hierbij wordt uitgegaan van de Richtlijn Eetomgevingen van het
Voedingscentrum. Ook gemeentehuizen en provinciehuizen kunnen het Overheidsniveau
Gezonde Catering aanhouden voor hun bedrijfsrestaurants. Hieronder lees je aan
welke voorwaarden moeten worden voldaan. Bekijk ook de flyer Overheidsniveau Gezonde Catering (pdf).
Voorwaarden voor Overheidsniveau Gezonde Catering
Voorwaarden voor het aanbod:
- Je biedt water aan, bijvoorbeeld uit de kraan, een watertap of eventueel flesjes.
- Je biedt verse (snack)groente en fruit aan.
- In iedere productcategorie bied je minimaal 60% gezondere keuzes aan. Hetzelfde geldt voor de automaten.
Voorwaarden voor de presentatie:
- Op (vrijwel) alle opvallende plaatsen staan alleen gezondere en duurzamere keuzes.
- Groente en fruit bied je aan op een manier dat ze makkelijk te eten zijn, bijvoorbeeld schoongemaakt en voorgesneden.
- Bij de kassa of bar staan alleen gezondere en duurzamere keuzes, of je biedt geen eten of drinken aan.
- Afbeeldingen, reclamematerialen, merknamen en logo’s zijn vooral van Schijf van Vijf-producten.
sluiten