Bereiding
- Was de komkommer en halveer in de lengte. Schraap met een lepeltje de pitjes eruit. Snijd de helften in smalle boogjes.
-
Was de kerstomaten en halveer ze.
-
Was de munt en knip de blaadjes klein.
-
Meng de tomaten, de munt en wat citroensap door de komkommer.
-
Was de aardappelen.
-
Prik met een satéprikker enkele gaatjes rondom in de aardappelen. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten.
-
Leg de aardappelen in de magnetron. Laat de aardappelen op de hoogste stand in 6-8 minuten gaar worden. Keer ze halverwege de tijd een keer om. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren.
-
Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
-
Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
-
Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en lichtbruin.
-
Was de bieslook en knip de sprieten klein.
-
Meng de yoghurt met de bieslook en wat peper.
-
Snijd de schil van de aardappelen kruislings open en maak met een vork het aardappelkruim wat los.
-
Serveer de aardappelen met de bieslooksaus, kip en komkommersalade.
Variaties
Pof eventueel de aardappelen in de hete oven of in de hete as van de barbecue of open haard in ca. 40-50 minuten gaar.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Yoghurt
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Gebruik yoghurt in dit lekkere nagerecht.