Materialen
Staafmixer/keukenmachine, bakpapier, bakplaat/-vorm
Bereiding
- Week de helft van de abrikozen 10-15 minuten in warm water. Snijd de rest in stukjes.
-
Was de citroen en rasp de schil.
- Hak de amandelen grof.
-
Giet de geweekte abrikozen af en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine glad.
-
Meng de abrikozenpuree met de stukjes abrikoos, havervlokken, amandelen, notenpasta, citroenrasp en het maanzaad tot een plakkerige massa. Voeg wat water toe zodat een licht plakkerige massa ontstaat.
- Bekleed een bakplaat of -vorm met bakpapier en druk de massa in de vorm. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
-
Snijd de massa voorzichtig met een scherp mes in repen. De repen zijn in een afgesloten bakje enkele dagen in de koelkast houdbaar.
Extra informatie
Bekijk ook de receptvideo hieronder.
Variaties
Vervang de abrikozen door gedroogde vijgen of dadels en gebruik cashew-, hazelnoten of pinda's in plaats van amandelen. Ook lekker met kaneel of vanillearoma in plaats van citroenrasp.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.