Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Was de tomaten en snijd in stukjes.
-
Rooster het komijnzaad, korianderzaad en de peperkorrels in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
-
Maak de groene peper schoon en verwijder eventueel de zaadlijsten en pitten.
-
Schil de gember en snijd in stukjes.
-
Pureer de groene peper, gember en geroosterde specerijen met een staafmixer of in een keukenmachine fijn.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd klein.
-
Verwarm de olie en fruit hierin de ui, knoflook, het specerijenmengsel, de kurkuma, kardemom en kaneel.
-
Voeg de tomaat, het stukje bouillontablet en de kokosmelk toe en laat dit 10 minuten zacht pruttelen.
-
Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
-
Schep de doperwten en gekookte aardappel door de curry en laat dit in 5 minuten heet en gaar worden.
-
Was de koriander en snijd klein.
-
Pel de eieren en snijd in parten.
-
Strooi de koriander over de curry en leg de parten ei erop.
Allergie-informatie
We
kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van
allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar bakje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar. Vries de kokosmelk in kleine porties in een ijsblokjesbakje in.
Gebruik wat kokosmelk om deze doperwtjessoep op smaak te brengen.