Bereiding
- Scheur het brood in stukken en week het in 2 eetlepels water.
-
Pel de ui en rasp de helft fijn. Snijd de andere helft in ringen.
-
Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de geraspte ui, paprikapoeder, peper en wat oregano.
-
Vorm er 4 platte schijven van. Laat de burgers afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
-
Schrap de wortels en rasp ze fijn.
-
Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
-
Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op.
-
Meng de sinaasappelstukjes, geraspte schil en het sinaasappelsap door de geraspte wortel en zet de salade even apart.
-
Snijd de ananas in kleine stukjes.
-
Maak het pepertje schoon en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.
-
Was de selderij en knip het klein.
-
Meng de reepjes peper en de selderij door de ananas.
-
Was de slabladen en dep ze droog.
-
Verwarm een grillpan en bak hierop de uienringen goudbruin.
-
Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten op de grillpan krokant.
-
Bak de burgers in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
-
Beleg de broodjes met sla, wat ananas-kruidensalsa, een burger en de uienringen en serveer de wortelsalade erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.