Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.

Drie bonensalade

Vlees is niet meer nodig met deze frisse bonensalade en knapperige radijsjes.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • ca. 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 kleine pot of blik reuze bonen of witte bonen
  • 1 bos radijs

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
  2. Pel de sjalot en de knoflook en snijd dit klein.
  3. Maak een dressing van de sjalot, de knoflook, de olie, azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en peper.
  4. Spoel de kidneybonen en witte bonen in een vergiet onder de kraan af en laat ze goed uitlekken.
  5. Meng de dressing door de sperziebonen, kidneybonen en witte bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
  6. Was de radijs onder stromend water en snijd de radijs in vieren.
  7. Schep de radijs door het bonenmengsel.

Ingrediënten over?

Sjalot
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (juni) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 455 kcal 455 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Zout 1,8 gram 1,8 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week