Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
-
Was de linzen.
-
Pel de ui en snijd hem in 4 parten.
-
Kook de linzen in water met de parten ui en het laurierblad in ca. 20 minuten gaar.
-
Was de halve pompoen, snijd hem in parten en verwijder de zaden.
-
Verkruimel het gedroogde pepertje boven de olie. Wrijf de parten pompoen hiermee in.
-
Leg de parten naast elkaar op een bakplaat en laat ze in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.
-
Maak de tahinsaus door de tahin te mengen met de uitgeperste knoflook, het citroensap en ca. 3 eetlepels water.
-
Neem de parten ui uit de linzen.
-
Snijd de paprika’s in repen en meng ze met de parten ui.
-
Giet de linzen af en verwijder het laurierblad.
-
Leg de parten pompoen erop en geef de tahinsaus en de paprika met ui erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Bewaar een stuk pompoen in de koelkast. Dek het snijvlak af met plastic folie. Maak van de rest van de pompoen deze heerlijke soep met zwarte boontjes.