Bereiding
- Week het brood in een beetje water.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
-
Maak de paprika schoon en snijd in repen. Snijd een stukje heel fijn.
-
Meng het gehakt met het uitgeknepen brood, een beetje ui, een beetje knoflook, de fijngesneden paprika en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van.
-
Bak de gehaktballetjes in de hete margarine lichtbruin.
-
Neem de gehaktballetjes uit de pan.
-
Fruit de rest van de ui, de knoflook en de repen paprika in de achtergebleven margarine.
-
Roer de paprikapoeder en de tomatenblokjes erdoorheen.
-
Breng de saus aan de kook, schep de gehaktballetjes erdoor en laat ze op lage stand 15 minuten zacht pruttelen.
-
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de kool schoon en schaaf of snijd het in fijne repen.
-
Stoof de laatste 5 minuten de witte kool mee in de saus.
-
Serveer de macaroni samen met de stoof.
Variaties
In plaats van tomatenblokjes uit blik kun je ook verse tomaten gebruiken. Snijd deze in stukjes.
Allergie-informatie
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Kool:
Verpak de kool in plastic folie en bewaar het nog 3-5 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de witte kool bij deze kip en ananas.