Bereiding
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui en de helft van de knoflook klein.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Was de koriander en hak de blaadjes en steeltjes klein.
-
Fruit de ui en de kleingesneden knoflook in de olie zacht.
-
Halveer de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in dunne plakken en houd apart.
-
Neem de pan van het vuur en klop de helft van de yoghurt, het limoensap, de gember, de helft van de kleingesneden koriander, de gemalen koriander, de komijn en wat chilivlokken erdoor.
-
Snijd de kipfilet in dunne plakken. Schep de kip door de yoghurtmarinade en laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast intrekken.
-
Was de komkommer. Snijd ¼ deel van de komkommer in dunne plakjes.
-
Rasp de rest van de komkommer grof. Laat de geraspte komkommer in een zeef goed uitlekken.
-
Pers de overgebleven knoflook uit boven een kom.
-
Voeg de geraspte komkommer en de rest van de yoghurt toe. Maak de raita op smaak met wat kleingesneden koriander en peper.
-
Warm de grill voor.
-
Rooster de broodjes onder de grill lichtbruin. Snijd de broodjes open en bak de snijkanten lichtbruin.
-
Schep het kipmengsel met de marinade in een ovenvaste schaal. Laat de kip onder de hete grill in 15 minuten gaar worden. Schep het mengsel een keer om.
-
Beleg de broodjes met plakjes komkommer en verdeel de kip erover. Garneer met de rest van de korianderblaadjes en een plakje limoen en serveer de raita erbij.
Ingrediënten over?
Koriander:
Bewaar de rest van de koriander tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar. Koriander is lekker in deze witte bonensalade.