Materialen
Keukenmachine of staafmixer
Bereiding
- Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken.
-
Pel de sjalot en snijd klein.
-
Fruit de sjalot in de margarine glazig.
-
Voeg de asperges met het water toe en breng dit aan de kook. Kook de asperges in 8-10 minuten gaar.
-
Kook het ei In 8-10 minuten hard.
-
Neem een paar mooie stukjes asperge uit de soep.
-
Pel het ei en hak klein.
-
Pureer de soep in de keukenmachine of met een blender tot een gladde massa.
-
Verwarm de soep weer en roer er de kookroom door.
- Breng de soep op smaak met peper en garneer met de aspergestukjes en het gehakte ei.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast nog 3-5 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Groene asperge:
Gebruik de rest van de groene asperges bijvoorbeeld in een pastagerecht.