Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Schil de sinaasappel, snijd in blokjes en vang het sap op.
-
Was de limoen en rasp wat van de schil. Pers het sap uit.
-
Maak een dressing van het limoen- en sinaasappelsap, de honing en de olie.
-
Schil de koolrabi’s en snijd klein.
-
Was de ijsbergsla en snijd in repen.
-
Was de munt en snijd klein.
-
Meng de groente met de dressing, limoenrasp en munt.
-
Snijd de kip in repen en bestrooi met wat ras el hanout.
-
Bak de kipreepjes in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
-
Giet het water in de pan, roer het aanbaksel los en breng de jus aan de kook.
-
Serveer de koolrabisalade met de kip en de aardappelen met jus.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
IJsbergsla:
Snijd een dun plakje van de onderkant van de krop sla af en zet hem in een kommetje water in de koelkast, of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek. Bewaar sla niet bij appels, kiwi's en peren. Dan bederft hij sneller. IJsbergsla is ongeveer 5 dagen houdbaar. Gebruik ijsbergsla in deze lekkere aardappelpuree.