Bereiding
- Was de komkommer. Schaaf 1/3 in linten en houd apart.
- Schil de rest van de komkommer.
- Halveer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in stukken.
-
Pel de sjalot en snijd klein.
- Bak in de olie en breng op smaak met peper.
-
Voeg de stukken komkommer, het water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Kook de komkommer in een paar minuten gaar.
-
Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine fijn en laat het goed koud worden.
-
Klop er de yoghurt door en breng de soep op smaak met dille.
-
Schep de soep in glazen of kommen en garneer met de achtergehouden linten komkommer.
Allergie-informatie
We
kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van
allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite
welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.