Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Apps en tools
Recept van het Voedingscentrum: Pasta met kip in basilicumsaus met venkel-radijssalade

Pasta met kip in basilicumsaus met venkel-radijssalade

Dit heerlijke pastarecept met kip tover je zo op tafel.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 680 kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 250 gram venkel
  • 100 gram radijs
  • 1 theelepel mosterd
  • (kruiden)azijn
  • 175 gram volkoren fusilli
  • 1 ui
  • 150 gram kipfilet
  • 2 eetlepels belegen kaas 30+ (geraspt)

Materialen

Staafmixer/keukenmachine

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat ze afkoelen.
  2. Was de basilicum en pel de knoflook.
  3. Pureer de pijnboompitten met de basilicum, knoflook, een scheutje water en 1/3 van de olie met een staafmixer of in een keukenmachine tot een grove saus.
  4. Maak de venkel en de radijs schoon en snijd of schaaf de groente klein.
  5. Maak een dressing van 1/3 van de olie, een scheutje water, de mosterd en azijn naar smaak. Meng door de venkel en radijs.
  6. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Pel de ui en snijd klein.
  8. Snijd de kipfilet in blokjes en was je handen.
  9. Bak de kip met de ui in de rest van de olie in 5 minuten gaar en lichtbruin.
  10. Schep er de basilicumsaus met wat kookvocht van de pasta door.
  11. Meng de pasta met het kipmengsel.
  12. Strooi de kaas erover en serveer de salade erbij.

Variaties

Vervang de pijnboompitten door amandelen of pompoenpitten. Gebruik vegetarische kipstukjes in plaats van kipfilet.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkel is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor onbewerkt vlees (kip, kalkoen, eend) met een topkeurmerk. Biologisch en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor kaas met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 680 kcal
Vet 27 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 65 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 39 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week