Bereiding
- Was de komkommer en schaaf in dunne plakken.
-
Pel de sjalotten en de knoflook en snijd klein.
-
Maak de komkommer op smaak met wat kleingesneden sjalot en wat limoensap en zet even apart.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Snijd de kipfilet in blokjes en was je handen.
- Bak de rest van de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
-
Bak de kip met de geraspte gember, kurkuma, kruidnagels en kaneelstok goudgeel.
-
Schep de yoghurt erdoor. Voeg de rijst toe en roer dit goed door.
-
Voeg het water en stukje bouillontablet toe en breng aan de kook.
-
Verkruimel de peper erover. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Kook de laatste 3 minuten de doperwten mee.
- Was de limoen en snijd in parten.
-
Neem de kruidnagels en het kaneelstokje uit de rijst en leg de parten limoen erop. De pilav hoort een beetje vochtig te zijn, voeg eventueel nog wat water toe.
-
Serveer de komkommersalade erbij.
Variaties
Vervang de kip door vegetarische kipstukjes.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.