Materialen
Staafmixer/keukenmachine, bakpapier, bakplaat
Bereiding
- Pureer de dadels met een staafmixer of in een keukenmachine tot een puree.
-
Maak van het havermeel, water, kaneel en de helft van de dadelpuree en de helft van de halvarine een kneeddeeg.
-
Voeg eventueel extra water of havermeel toe als het deeg te droog of te nat is.
-
Vorm van het deeg een bal en zet tot gebruik koud.
-
Meng de rest van de halvarine en dadelpuree, het amandelmeel, de eieren en amandelaroma tot een smeuïge frangipane.
-
Rol het deeg op bakpapier in een ronde cirkel dun uit.
-
Verdeel de frangipane over het deeg. Houd een rand van 2 cm vrij.
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Was de rabarber en snijd eventueel door de helft.
-
Snijd de stengels in een visgraatpatroon en leg in 4 parten op de galette tot de rand van de frangipane.
-
Sla het deeg deels over de rabarber en bestrijk de randen met wat water.
-
Bak de galette op een bakplaat in ongeveer 30 minuten. De galette is gaar als de rabarber zacht en het deeg knapperig is.
- Hak de pistachenoten fijn en strooi over de galette.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Rabarber:
Bewaar rabarber in de koelkast of snijd klein en vries in. Probeer ook eens deze rabarberchutney.