Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Ravioli aperti

Ravioli aperti

Ravioli gemaakt van lasagnebladen.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 495 kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 40 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 volkoren lasagnebladen
  • 2 sjalotten
  • 200 gram (kastanje)champignons
  • 250 gram (kers)tomaten
  • 125 gram rundertartaar
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • oregano

Materialen

Staafmixer of keukenmachine

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.
  2. Was de basilicum.
  3. Pel de knoflook.
  4. Maal de pijnboompitten met de basilicum, knoflook,  de helft van de olie en wat water met een staafmixer of in een keukenmachine tot een dik mengsel.
  5. Maak de sjalotten, champignons en tomaten schoon.
  6. Snijd de sjalotten fijn, de champignons in plakken en halveer de tomaten.
  7. Kook de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Bak de tartaar in de rest van de olie gaar.
  9. Bak de sjalot mee.
  10. Voeg de champignons en doperwten toe en bak alles in een paar minuten gaar.
  11. Breng op smaak met wat peper en oregano.
  12. Verwarm het basilicummengsel in een pan en bak hierin de tomaten zacht.
  13. Leg op ieder bord een lasagneblad en verdeel het vlees-groentemengsel erover.
  14. Dek dit af met een ander lasagneblad en garneer met de tomaten.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar. Gebruik de basilicum in deze heerlijke maaltijdsoep met bonen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Champignons is deze maand (mei) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 495 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 43 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 29 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week