Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen en de wortel in plakjes.
-
Verwarm de olie in een soeppan en verwarm hierin het komijnzaad tot het gaat geuren.
-
Fruit de ui en de knoflook kort mee.
-
Was de linzen.
-
Doe de linzen, peper, het water en stuk bouillontablet bij de ui en breng het aan de kook. Kook de linzen 10 minuten.
-
Voeg de prei en de wortel toe en kook het geheel in 5 minuten verder gaar.
-
Was de selderij en snijd klein.
- Breng de soep op smaak met wat citroensap en selderij.
-
Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
- Serveer er het brood bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.