Bereiding
- Spoel de gedroogde shiitakes onder de kraan af.
-
Week ze 1 uur in wat heet water.
-
Giet de shiitakes af en vang het weekwater op. Zeef het weekwater.
-
Snijd de steeltjes van de shiitakes.
-
Breng het weekvocht met 300 ml water met het stukje bouillontablet en de geweekte paddenstoelen aan de kook en laat dit 20 minuten koken.
-
Proef of de shiitakes zacht genoeg zijn en zeef ze anders uit de bouillon.
-
Snijd de steeltjes van de verse shiitakes en snijd de hoeden in plakjes.
-
Roer ze door de bouillon en laat dit nog 10 minuten koken.
-
Maak de soep op smaak met de sojasaus en strooi er klein gesneden koriander over.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.