Bereiding
            
                - Spoel de gedroogde shiitakes onder de kraan af. 
- 
Week ze 1 uur in wat heet water. 
- 
Giet de shiitakes af en vang het weekwater op. Zeef het weekwater. 
- 
Snijd de steeltjes van de shiitakes. 
- 
Breng het weekvocht met 300 ml water met het stukje bouillontablet en de geweekte paddenstoelen aan de kook en laat dit 20 minuten koken. 
- 
Proef of de shiitakes zacht genoeg zijn en zeef ze anders uit de bouillon.
- 
Snijd de steeltjes van de verse shiitakes en snijd de hoeden in plakjes. 
- 
Roer ze door de bouillon en laat dit nog 10 minuten koken. 
- 
Maak de soep op smaak met de sojasaus en strooi er klein gesneden koriander over.
 
        
        
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.