Bereiding
- Maak de venkelknollen schoon. Bewaar eventueel het fijne venkelgroen. Snijd de venkel in smalle repen.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Fruit de ui met wat peper in de margarine glazig.
-
Voeg de venkel toe met het water en het stukje bouillontablet en kook de venkel in 10-15 minuten gaar.
-
Pureer de venkel met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde massa.
-
Spoel de zwarte bonen af.
-
Breng de soep weer aan de kook en voeg de zwarte boontjes toe.
-
Snijd de olijven klein en roer ze door de soep.
-
Maak de soep op smaak met wat peper en geraspte sinaasappelschil.
-
Garneer eventueel met klein geknipt venkelgroen en geef het brood erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.