Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Visburgers met een broodje

Visburgers met een broodje

Een broodje burger kun je goed gezond maken! Met deze visburger steel je de show.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 bosui
  • 100 gram zalmfilet
  • 1 aardappel (gekookt)
  • 100 gram garnalen (gepeld)
  • 2 takjes verse dille
  • peper
  • citroensap
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 1 komkommer
  • 10 sprietjes verse bieslook
  • azijn
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 volkoren bolletjes
  • 1 tomaat

Materialen

Keukenmachine of staafmixer

Bereiding

  1. Maak de bosui schoon en snijd in ringen.
  2. Snijd de zalmfilet in stukken.
  3. Pureer de zalm met de bosui in de keukenmachine of met een staafmixer grof.
  4. Snijd de aardappel in stukken en voeg met de garnalen aan de zalm toe.
  5. Meng dit met elkaar. Breng het mengsel op smaak met dille, peper en wat citroensap.
  6. Voeg eventueel de melk toe om het smeuïg te maken.
  7. Vorm er burgers van en bestuif met de volkorenmeel.
  8. Laat de visburgers afgedekt een half uur in de koelkast rusten.
  9. Was de komkommer en snijd in blokjes.
  10. Was de bieslook en snijd klein.
  11. Maak een salade van de komkommer, bieslook, peper en wat azijn.
  12. Bak de burgers in de hete margarine in 10-12 minuten gaar en lichtbruin.
  13. Was de tomaat en snijd in plakken.
  14. Beleg de bolletjes met tomaat en een visburger en serveer de komkommersalade erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Garnalen:
Zeevruchten als garnalen, inktvis, kokkels, mosselen bederven snel. Bewaar verse zeevruchten niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4 °C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm (kweek). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 535 kcal
Vet 19 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 52 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 35 gram
Zout
1,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week