Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vissticks met snijboontjes en aardappelen

Vissticks met snijboontjes en aardappelen

De jus met tomaat en mosterd maakt het extra lekker.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 515 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram snijbonen
  • 2 tomaten
  • 250 gram kabeljauw
  • peper
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en was ze.
  2. Verwijder de puntjes van de snijbonen en was de bonen. Snijd de snijbonen in ruiten of snippers.
  3. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  4. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  5. Kook de snijbonen in weinig water in 6-8 minuten gaar.
  6. Snijd de visfilet in repen. Bestrooi de vis met peper en het volkorenmeel.
  7. Verwarm de margarine en bak hierin de visreepjes in 5 minuten gaar en lichtbruin.
  8. Schep de vis uit de pan.
  9. Bak de stukjes tomaat even in de achtergebleven margarine. Giet er 100 ml water bij en laat de jus even pruttelen. Roer de mosterd door de jus. Geef dit bij de aardappelen, snijbonen en vissticks.

Allergie-informatie

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 515 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 50 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 14 gram
Eiwit 38 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week