Ingrediënten voor 4 porties
- 1 sjalot of ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram (winter)wortel
- 10 gram verse kruiden, zoals peterselie, tijm en
rozemarijn
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 gram ongezouten noten, zoals walnoten,
hazelnoten en amandelen
- 100 gram witte bonen (uitlekgewicht, blik)
- 2 eetlepels mosterd
- 400 gram pompoen
- peper
Benodigdheden
-
Staafmixer/keukenmachine
-
Cakevorm (20 cm)
-
Bakpapier
Bereiding
- Pel de sjalot en knoflook. Snijd klein.
- Maak de wortel schoon en rasp fijn.
- Was de kruiden en hak klein. Houd een deel van de
fijngehakte kruiden achter voor garnering.
- Verhit de margarine in een pan en bak de sjalot,
knoflook, wortel en kruiden in 5-10 minuten zacht.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Hak de noten met een staafmixer of in een
keukenmachine klein.
- Spoel de bonen af en laat uitlekken. Pureer met
een staafmixer of in een keukenmachine tot een puree.
- Meng het gebakken wortelmengsel met de noten,
bonenpuree en mosterd. Breng op smaak met peper.
- Maak de pompoen schoon en snijd in dunne
plakken.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Beleg de bodem van de cakevorm met 1/3 van de
pompoenplakken. Verdeel de helft van het wortel-notenmengsel over de pompoen en
druk met een lepel aan. Herhaal dit nog een keer en dek af met de rest van de pompoenplakken.
- Strooi er wat peper en de overige kruiden over.
Bak het notenbrood voor 45-60 minuten in de oven.
Bekijk de receptpagina voor meer informatie over de voedingswaarden, bewaartips en variatiemogelijkheden. Hier combineren we het notenbrood met de bietensalade en zoete aardappelpuree voor een volledige maaltijd.
sluiten