Ingrediënten voor 4 porties
- 400 gram (kastanje)champignons
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 5 gram verse tijm
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels volkorenmeel
- 200 ml halfvolle melk of verrijkte sojadrink
- ½ (paddenstoelen)bouillontablet met minder zout
- (zwarte) peper
- 10 gram pompoenpitten
- 1 eetlepel olijf- of pompoenpitolie
Benodigdheden
Bereiding
- Maak de champignons schoon en snijd in stukjes.
- Pel de sjalot en knoflook. Snijd klein.
- Was de tijm en maak van de helft van de takjes
de blaadjes los. Leg de blaadjes apart.
- Verhit de margarine in een pan en bak de champignons
met de overige tijmtakjes 5-10 minuten.
- Voeg de sjalot en knoflook toe en bak enkele
minuten mee.
- Verwijder de tijmtakjes uit de pan.
- Strooi het meel over de champignons en bak kort
mee.
- Voeg beetje bij beetje al roerend de melk toe.
- Voeg het stukje bouillontablet toe en breng de
soep aan de kook.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een
keukenmachine en breng op smaak met peper.
- Warm de soep indien nodig opnieuw op. Voeg
eventueel wat water toe als de soep te dik is.
- Rooster de pompoenpitten licht.
- Garneer de soep met de pompoenpitten en tijmbladeren. Druppel de olie erover.
Bekijk de receptpagina voor meer informatie over de voedingswaarden, bewaartips en variatiemogelijkheden.
sluiten