Ingrediënten voor 4 porties
- 400 gram pompoen
- 80 gram gedroogde dadels (zonder pit)
- 200 gram zuivelspread light
- 2 theelepels kaneel of koek- en speculaaskruiden
-
200 gram vanillekwark zonder toegevoegd suiker
- 60 gram ongezouten pecannoten
Benodigdheden
-
Staafmixer/keukenmachine
-
4 glazen
Bereiding
- Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes.
- Kook de pompoen in weinig water in 5-10 minuten
gaar en giet af.
- Pureer de pompoen met de helft van de dadels en
de helft van de zuivelspread in een keukenmachine of met een staafmixer tot een
puree.
- Breng de pompoenpuree op smaak met de helft van
de kaneel en laat afkoelen.
- Roer de rest van de zuivelspread en kaneel met
de vanillekwark glad.
- Houd voor elke portie een pecannoot achter.
Snijd de rest van de
dadels in stukjes. Hak dit samen met de overige pecannoten klein met een
staafmixer of in een keukenmachine.
- Vul elk glas met een laagje van de pecannoten-dadelmengsel,
pompoenpuree en het kwarkmengsel.
- Garneer met wat extra kaneel en de pecannoot.
Bekijk de receptpagina voor meer informatie over de voedingswaarden, bewaartips en variatiemogelijkheden.
sluiten