Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Mag mijn kindje al kruiden hebben?

Een kind mag gekruid eten, ook een baby. Het is niet slecht voor zijn gezondheid. Bouw het wel langzaam op en begin met de mildere kruiden en specerijen. Bijvoorbeeld basilicum, oregano, marjolein, dille, bieslook, bonenkruid, kaneel, nootmuskaat, peterselie en selderij.

Goede kruiden voor je baby om mee te beginnen zijn bijvoorbeeld basilicum, oregano, marjolein, dille, bieslook, bonenkruid, kaneel, nootmuskaat, peterselie en selderij
Pas in het begin op met de wat pittigere kruiden zoals kerrie, paprikapoeder en peper. Als de mildere kruiden goed gaan, kun je de pittigere kruiden gaan proberen.

Het is goed om te variëren en vermijd het vaak en veel gebruik van één soort kruid.Voor kleine baby’s geldt het advies om geen venkelthee en anijsthee te geven. Hierin kunnen stoffen zitten die niet goed voor ze zijn.

In borstvoedingsthee zit vaak ook venkel of anijs. Drink als je borstvoeding geeft geen borstvoedingsthee met venkel of anijs, venkelthee of anijsthee. Hierin kunnen stoffen zitten die niet goed voor je baby zijn.