Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Schijf van Vijf

Onderbouwing van onze adviezen

Richtlijnen Schijf van Vijf

De Schijf van Vijf staat voor een optimale combinatie van voedingsmiddelengroepen. De Richtlijnen Schijf van Vijf zijn de onderbouwing van de Schijf van Vijf.

In de praktijk

Hoe pas je de richtlijnen van de Schijf van Vijf toe in de praktijk? Met deze handvatten help je je cliënten snel op weg.

Materialen en tools

Welke informatie en tools zijn er ontwikkeld voor de Schijf van Vijf? Hier vind je alle materialen die je kunt gebruiken op een rij.

Duurzame voorlichting

Gezond en duurzaam eten zijn nauw met elkaar verbonden. Hoe komt dit samen?

Voordelen voor de gezondheid

Welke gezondheidsvoordelen levert eten volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf op?

Diverse eetculturen

Bekijk de Schijf van Vijf-checklist voor gesprekken met cliënten van Turkse, Marokkaanse en Surinaamse achtergrond.

Brondocumenten

De richtlijnen Schijf van Vijf zijn gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Bekijk eerdere richtlijnen.

Ontstaan adviezen

Hoe wordt besloten welke voedingsmiddelen in de Schijf van Vijf staan en hoeveel ervan gegeten zou moeten worden?

Beeldmerk Schijf van Vijf

Hoe is het beeldmerk van de Schijf van Vijf tot stand gekomen? En welke afwegingen zijn er gemaakt? Lees het hier.

Gezond eten met de Schijf van Vijf

Wat is gezond eten volgens de Schijf van Vijf? Bekijk het filmpje.