Crème fraîche en slagroom bevatten beiden veel verzadigd vet. Beide producten hebben een vetgehalte van 35% en staan niet in de Schijf van Vijf. Eet ze daarom liever niet te vaak.
Of je bijvoorbeeld een quiche maakt met slagroom of crème fraîche maakt dus niet uit: de een is niet gezonder dan de andere.
Alternatieven voor volle room
Als alternatief kun je kiezen voor kookroom of room culinair (ca 20% vet) of de light-varianten daarvan zoals kookroom light (8 vet%). Deze alternatieven bevatten minder verzadigd met maar geven gerechten zoals een quiche wel een vergelijkbare smaak. In koude gerechten kun je slagroom vervangen door zure room (sour cream), die bevat 19% vet.
Kookinspiratie nodig? Bekijk onze makkelijke
recepten met minder calorieën.
Kun
je wel zeggen dat één product gezond is?
Je kunt
eigenlijk van één product niet zeggen of het gezond is. Het hangt er namelijk
altijd van af hoeveel of hoe vaak je het eet of drinkt. We kunnen dus wel
zeggen of een product past in een gezonde voeding.
Lees meer.