Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Is peulvruchtenpasta gezond?

Peulvruchtenpasta en peulvruchtenrijst staan in de Schijf van Vijf en passen dus in een gezond voedingspatroon. Het eten van peulvruchten als linzen en kikkererwten leidt tot een verlaging van het LDL-cholesterol. Of dit ook geldt voor peulvruchtenpasta en peulvruchtenrijst is niet bekend.

Peulvruchtenpasta bevat veel vezels. Je kunt peulvruchtenpasta of peulvruchtenrijst eens eten als afwisseling van volkorenpasta of zilvervliesrijst.

Wat is peulvruchtenpasta?

Peulvruchtenpasta is pasta gemaakt van peulvruchtenmeel zoals linzenmeel, erwtenmeel of kikkererwtenmeel. Het wordt verkocht in dezelfde vorm als pasta van graan, zoals spaghetti, lasagnebladen, penne of fusilli. Peulvruchtenrijst is ook gemaakt van peulvruchtenmeel en heeft de vorm van rijst.

Er is peulvruchtenpasta verkrijgbaar dat gemaakt is van een mengsel van peulvruchtenmeel en wit tarwemeel. Deze pasta staat niet in de Schijf van Vijf, omdat het deels gemaakt is van meel met weinig vezels.

In de 'Kies Ik Gezond?'-app kun je opzoeken of een peulvruchtenpasta in de Schijf van Vijf staat.

Hoe kun je peulvruchtenpasta eten?

Je kunt de peulvruchtenpasta en peulvruchtenrijst op dezelfde manier eten als je ook pasta of rijst eet. Net als bij pasta van granen heb je droge peulvruchtenpasta en verse peulvruchtenpasta. Op de verpakking staat hoelang je het moet koken.

Kun je wel zeggen dat één product gezond is?

Je kunt eigenlijk van één product niet zeggen of het gezond is. Het hangt er namelijk altijd van af hoeveel of hoe vaak je het eet. We kunnen dus wel zeggen of een product past in een gezond voedingspatroon. Lees meer.