Groente en fruit als broodbeleg, dat is lekker en gezond. Hier vind je 8 makkelijke recepten voor het maken van je eigen groentespread of fruitspread. Lekker als broodbeleg, maar ook als hapje op een toastje. Lekker smeren maar!
Groentespreads: verrassend broodbeleg
Met groentespreads kun je volop variëren. Gebruik de groente die jij lekker vindt. Een wortelspread, paprikaspread of auberginespread bijvoorbeeld.
Smaken combineren kan ook: tomaat-paprika, courgette-radijs, wortel-pompoen. De spread kun je op smaak maken met bijvoorbeeld olijfolie, citroensap, knoflook of kruiden. De combinatie met zuivel is ook goed, bijvoorbeeld (light)-zuivelspread, magere of halfvolle yoghurt of hüttenkäse.
8 personen
Minder dan 15 minuten
Voorgerecht
Lekker fris met kappertjes
2 personen
Minder dan 15 minuten
Voorgerecht
Met olijven en knoflook voor een Mediterraans gevoel
8 personen
Minder dan 15 minuten
Voorgerecht
Met yoghurt en dille voor een frisse smaak
4 personen
Minder dan 15 minuten
Voorgerecht
Van spinazie of boerenkool
Fruitspreads: eens iets anders op je brood
Fruit is heerlijk om vers te eten, maar het is ook verrassend broodbeleg. Een boterham met banaan of partjes aardbei kennen we allemaal, maar wat dacht je van deze heerlijke combinaties?
6 personen
Minder dan 15 minuten
Lunch
Zuivel en aardbeien: een perfecte combinatie