Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gezonde voeding, een goed recept voor in je praktijk

Op deze site bieden we je informatie en materialen die je als huisarts, praktijkondersteuner of andere zorgprofessional kunt gebruiken om patiënten met een bepaald ziektebeeld te helpen hun voedingspatroon aan te passen.

Afbeelding bij teaser 'Materialen en nascholing'

Materialen en nascholing

Bekijk onze handige materialen, zoals folders, apps en video's. En bekijk wat we bieden aan nascholingen over voeding.
Afbeelding bij teaser 'E-learning over voeding'

E-learning over voeding

Wil je voorlichting geven over voeding? Ga dan aan de slag met onze geaccrediteerde e-learning. Nieuw: 3 verdiepende modules.
Afbeelding bij teaser 'Gezonde voeding als basis'

Gezonde voeding als basis

Onze Schijf van Vijf laat zien wat de essentie van gezond en duurzaam eten is. Bekijk onze info en materialen voor professionals.
Afbeelding bij teaser 'Overgewicht'

Overgewicht

Gezonde voeding en voldoende bewegen zorgen voor een gezonder gewicht. Voor mensen die te zwaar zijn, levert enkele kilo’s afvallen al gezondheidswinst op.
Afbeelding bij teaser 'Ondervoeding'

Ondervoeding

Ondervoeding komt onder andere voor bij zieken en ouderen. Voldoende eiwit en energie binnenkrijgen en voldoende bewegen is van belang.
Afbeelding bij teaser 'Oudere patiënt'

Oudere patiënt

Met het ouder worden verandert de lichaamssamenstelling. Voor mensen van 70 jaar en ouder zijn er specifieke aandachtspunten voor de voeding.
Afbeelding bij teaser 'Hart- en vaatziekten'

Hart- en vaatziekten

Naast medicatie draagt het verlagen van het cholesterol en de bloeddruk bij aan het verminderen van het risico op verdere problemen.
Afbeelding bij teaser 'Maag-darmproblemen'

Maag-darmproblemen

Maag- en darmproblemen zoals diarree en obstipatie komen vaak voor. Sommige klachten zijn op te lossen met een gezond voedingspatroon.
Afbeelding bij teaser 'Diabetes'

Diabetes

Voor patiënten die de diagnose diabetes type 2 (suikerziekte) gesteld krijgen, verandert er veel. Gezond eten is van groot belang voor de gezondheid.
Afbeelding bij teaser 'Overgevoeligheid en allergie'

Overgevoeligheid en allergie

Soms zijn voedingsmiddelen de oorzaak van gezondheidsklachten. Met de juiste voeding kunnen klachten worden voorkomen.
Afbeelding bij teaser 'Chronische nierschade'

Chronische nierschade

Eten volgens de Schijf van Vijf is de basis voor de meeste mensen met chronische nierschade. Het is daarbij vooral belangrijk om te letten op zout.
Afbeelding bij teaser 'Vitamines en supplementen'

Vitamines en supplementen

Een supplement slikken levert vaak geen extra gezondheidswinst op en soms zelfs gezondheidsrisico. Bekijk de suppletieadviezen.
Afbeelding bij teaser 'Diëten en hypes'

Diëten en hypes

Het internet staat vol informatie over voeding, afvallen en diëten. Hier vind je informatie die kan helpen om hypes te duiden richting de patiënt.
Afbeelding bij teaser 'Help gedrag veranderen'

Help gedrag veranderen

Wil je patiënten helpen bij het veranderen van hun gedrag? Bijvoorbeeld om gezonder te eten? Op deze pagina krijg je praktische handvatten.
Afbeelding bij teaser 'Vergoedingen'

Vergoedingen

Wil jouw patiënt of jijzelf meer weten over de vergoedingen voor voedingsadvies van de zorgverzekering? Alle informatie op een rij.
Afbeelding bij teaser 'We helpen graag'

We helpen graag

Heb je vragen over voeding of verzoeken voor materialen? Bel ons op 070 306 88 10, op maandag van 13.00-17.00 uur en donderdag van 10.00-13.00 uur. Of mail: professionals@voedingscentrum.nl