Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Apps en tools
!

Schijf van Vijf krijgt doorontwikkeling

Tot half april verwerken we nieuwe wetenschappelijke inzichten over gezond, duurzaam en veilig eten. Tot die tijd blijft de Schijf van Vijf gewoon bruikbaar. Lees meer

Hoe weet ik welke vis een duurzamere keuze is?

Vis staat in de Schijf van Vijf en met name vette vis is een belangrijk onderdeel van een gezond aanbod. Door verschillende soorten vis te serveren, bied je variatie in je aanbod van eiwitrijke producten. De visvangst en het kweken van vis, hebben echter impact op het milieu. Denk bijvoorbeeld aan overbevissing, aantasting van ecosystemen of broeikasgasuitstoot door schepen.

Door te kiezen voor vis met een MSC-keurmerk (verantwoord gevangen) of ASC-keurmerk (verantwoord gekweekt) of vis met het Europees biologisch keurmerk, kun je je gasten duurzamere vis aanbieden. Gebruik daarnaast ook de handige VISwijzer.