Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Apps en tools
!

Schijf van Vijf krijgt doorontwikkeling

Tot half april verwerken we nieuwe wetenschappelijke inzichten over gezond, duurzaam en veilig eten. Tot die tijd blijft de Schijf van Vijf gewoon bruikbaar. Lees meer

Welk broodbeleg is gezond en duurzaam?

Kies voor plantaardig beleg. Denk aan: gegrilde groenten of zelfgemaakte spreads van kikkererwten, aubergine of linzen. Ook gebakken champignons of verse groenten zoals rucola of plakjes tomaat, komkommer of paprika zijn lekker op brood. Notenpasta zonder toegevoegd zout of suiker is een ander alternatief.

Broodjesbouwer

Meer inspiratie voor gezond en duurzaam broodbeleg vind je in de broodjesbouwer:

Quickwins

Wil je verder aan de slag om broodjes gezonder en duurzamer te maken? Bekijk de quickwins in het onderdeel ‘Broodjes’ van de Checklist Richtlijn Eetomgevingen: