Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hoe zet ik een bonenburger op de kaart?

Burgers gemaakt van peulvruchten zoals bruine en witte bonen, kidneybonen, kikkererwten en linzen zijn een gezond alternatief voor vlees. Bovendien is de productie van peulvruchten veel minder belastend voor het milieu. Daarom verdient de bonenburger een prominente plek op de menukaart, met een verleidelijke naam en aantrekkelijke presentatie. Geef de bonenburger een kleurrijke topping, bijvoorbeeld met schijfjes rode ui, komkommer of tomaat. En laat je gasten de burger proberen voor een actieprijs. Benieuwd hoe andere cateraars gezondere en duurzamere keuzes onder de aandacht brengen bij hun gasten? Bekijk deze video.

Wil jij ook meer stappen zetten naar een gezonde en duurzame eetomgeving? Ga naar de Checklist Richtlijn Eetomgevingen en bekijk wat je nog meer kunt doen.