Vaak staat bij recepten dat je een ui moet fruiten.
Maar hoe doe je dat precies? Bij fruiten bak je ui zachtjes in wat vloeibaar
vet, zodat de smaken goed vrij komen. Dit kun je ook doen met knoflook,
groente, kruiden en/of specerijen. Zo heb je een smaakvolle basis voor je
gerecht.
Stap voor stap fruiten
- Snijd het ingrediënt dat je gaat fruiten, bijvoorbeeld
een ui, goed fijn.
- Verwarm een eetlepel olie of vloeibare margarine in
een koekenpan, braadpan of soeppan.
- Voeg het fijngesneden ingrediënt toe en bak dit op een
lage temperatuur. Blijf goed roeren en laat het niet te bruin kleuren.
Wat betekent glazig?
In recepten staat soms dat je de ui glazig moet fruiten. Glazig betekent dat de ui een geel/goude kleur krijgen.
Makkelijke,
gezonde en lekkere recepten
Tijd om de keuken in te duiken. Wat ga jij maken? Wij hebben wat
lekkere recepten voor je op een rijtje gezet waarbij je start met het fruiten
van een aantal ingrediënten.