Deze klassieke pastasaus met gehakt is bij elke pasta een succes.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 1 (winter)wortel
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram mager rundergehakt
- 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
- gedroogde of verse oregano of Italiaanse kruiden
Bereiding
- Pel de ui en knoflook en was de bleekselderij en wortel.
- Snijd de ui en knoflook klein. Snijd de bleekselderij in stukjes en de wortel in plakjes.
- Verwarm de olie in een pan en bak hierin het gehakt gaar en rul.
- Bak de groente 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en kook dit in 15 minuten tot een saus.
Bewaren
Bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast of maximaal 3 maanden in de vriezer. Tip: maak extra veel en vries een deel in.
Recepten met bolognesesaus
Probeer ons recept voor klassieke spaghetti Bolognese. Bekijk de kookvideo en zie hoe je dit stap voor stap maakt.

sluiten