Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Apps en tools
!

Schijf van Vijf krijgt doorontwikkeling

Tot half april verwerken we nieuwe wetenschappelijke inzichten over gezond, duurzaam en veilig eten. Tot die tijd blijft de Schijf van Vijf gewoon bruikbaar. Lees meer

Kun je overgevoelig zijn voor ve-tsin (E621)?

De effecten van ve-tsin op de gezondheid zijn uitgebreid onderzocht. De overgevoeligheidsreacties die mensen soms zeggen te ervaren na het eten van ve-tsin hebben een andere oorzaak, maar welke dat is, is niet duidelijk.

Wat is ve-tsin?

Ve-tsin is een mengsel van zout en glutamaat. Het wordt veel gebruikt als smaakversterker in de Chinese keuken.

Glutamaat (E621), ook wel L-glutamaat genoemd, wordt als smaakversterker toegevoegd aan hartige producten, zoals vleeskruiden, soepen, sauzen en bouillons, vleeswaren, hartige snacks en Chinees eten. Ze versterken de umami-smaak van hartige voedingsmiddelen.

Veelgestelde vragen over smaakversterkers.